Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Продължава издирването на изчезналия самолет във Виетнам
9 Март 2014
Единствената следа досега са петролни петна в морето, забелязани от виетнамски самолет

Издирването по въздуха на самолета на малайзийските авиолиини, който изчезна край бреговете на Виетнам, е било преустановено за през нощта, съобщиха местните власти. Единствената следа досега са петролни петна в морето, забелязани от виетнамски самолет, които може да са били оставени от летателен апарат. 

СНН съобщи, че двамата пилоти на самолета са били изключително опитни с над десет хиляди летателни часа.

Австрийски гражданин, който е включен в списъка на пътниците, съобщи, че не е бил на борда на самолета, а паспортът му е бил откраднат преди две години

Екипи от Виетнам, Малайзия и Сингапур се включиха в издирването. Твърди се, че на борда има 239 души, обясни министърът на транспорта на Малайзия Хишамудин Хюсеин.

Работим в тясно сътрудничество със съседите ни. Особено с Китай, Виетнам, Филипините, Индонезия като първо поискахме помощ под формата на информация за местоположението на самолета. А след това, ако има нужда, от включване в издирвателна и спасителна операция, с която не можем да се справим.

Преди да изчезне самолетът, не е подал никакъв сигнал за бедствие, което е много необичайно предвид съвременните технологии. Това заяви за Би Би Си Андрю Хърдман - генерален директор на асоциацията на азиатско-тихоокеанските авиолинии.

Според изявлението на малайзийските авиолинии, в него се казва, че не е имало никакъм сигнал за бедствие и никаква информация от борда на самолета за някакви трудности или проблеми преди да бъде изгубена връзката. Което е крайно необичайно, наистина.

Малайзийските авиолинии все още не са потвърдили, че самолетът се е разбил. Авиокомпанията е известна като една от най-безопасните и с добро обслужване в азиатско-тихоокеанския регион.

Последният контакт на самолета с въздушния контрол е бил два часа след излитането, близо до южната виетнамска провинция Ка Мау. Машината с 239 души на борда летеше от столицата на Малайзия Куала Лумпур за китайската столица Пекин. На борда й  има граждани на 14 държави, няма българи. Най-много са китайците - 152-ма, има малайци, индонезийци, австралийци. Виетнам и Малайзия започнаха съвместна издиривателна операция, а Китай изпрати два спасителни кораба.

Молитвите и мислите ни са с всичките пътници, екипажа и близките им,  каза на пресконференция изпълнителният директор на Малайзийските авиолинии Ахмад Яхия.

Китайският президент Си Цзинпин призова за спешни мерки във връзка с изчезването на самолета на Малайзийските авиолинии. Той поиска от съответните мместни звена да засилят взаимодействието с малайзийските власти, както и да гъдат готови за оказване на помощ на пострадалите. Управлението по гражданска авиация от своя страна трябва да е готово да направи проверки за гарантиране на сигурността на полетите в Китай.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.