Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Обама и Меркел с план за уреждане на кризата в Украйна
5 Март 2014
Той предвижда изтегляне на руските войски в базата им в Крим и изпращане на международни наблюдатели, които да следят за спазването на правата на рускоезичното население в страната

Американският президент Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел обсъждат план за уреждане на кризата в Украйна, съобщава БНР. Планът предвижда изтегляне на руските войски в базата им в Крим и изпращане на международни наблюдатели, които да следят за спазването на правата на рускоезичното население в страната. Това ще позволи директни преговори между руското и украинското правителство и провеждане на президентските избори в Украйна на обявената дата през май.

Според Москва всички мерки на президента Владимир Путин по отношение на Украйна днес са за защита именно на рускоезичното население, застрашено след смяната на властта в Киев миналия месец.

Кризата в Украйна ще бъде обсъдена днес в рамките на съвета НАТО - Русия. Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров ще се срещнат в Париж в рамките на конференция за решаване на бежанския въпрос в Ливан.

Европейската комисия ще разгледа възможността за отпускане на поне 1 милиард евро, които ще позволят на украинското правителство да покрие част от задълженията си към "Газпром".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.