Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Протестите в Украйна се разпространяват в страната
25 Януари 2014
Хиляди демонстранти окупират от четвъртък администрациите в редица райони на запад – по-специално Лвив, и настояват за оттегляне на губернаторите

Протестиращи украинци завзеха местните администрации в няколко района в северната и източната част на страната. Досега подобни действия имаше в западна Украйна, известна с национализма си, предаде АФп.

Хиляди демонстранти окупират от четвъртък администрациите в редица райони на запад – по-специално Лвив, и настояват за оттегляне на губернаторите, назначени от президента Виктор Янукович.

Протестното движение обхвана днес Полтава, на изток от столицата Киев, където според украински медии, демонстранти се опитват да завземат областната администрация. Подобна акция има и в Черингов, северно от столицата, близо до беларуската граница. На запад протестът се разшири с окупирането на службата на губернатора на района на Виница, макар полицията за борба с безредиците да прибягна до заглушителни гранати.

Освен Лвив демонстрантите окупират на запад администрациите на Тернопил, Ривне (Ровно), Хмелницки, Луцк, Ивано-Франкивск и Ченивци.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ARISTARH
26 Jan, 2014 | 01:53

staria princip na "venecianskia turgovec "--"ako ne moje, KOLKOTO MOJE" NEOKOLONIALIZMA SHTE E DOVOLEN I NA 3-4 OBLASTI, KATO NE MOJE DA POGULNE CELA UKRAINA.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.