Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Наводнения и земетресение поразиха Италия
20 Януари 2014
Водната стихия взе една жертва, евакуирани са много хора

Наводнения поразиха северна Италия, а земетресение от 4,2 по Рихтер беше регистрирана в южната част на страната. Първото от природните бедствия взе една жертва, докато трусовете между областите Молизе и Кампания продължават, съобщава БНР.

Рядко явление е да съвпаднат две природни бедствия, но в рамките на 24 часа на Апенинския полуостров се случи. Най-пострадала от наводненията е област Лигурия, където бе открито тялото на отнесен от водната стихия лекар. Много хора са евакурани. Свлачища създават големи затруднения в железопътния и автомобилен транспорт. Проблемно е освобождаването на жп линията между Генуа и френската ривиера заради дерайлиралия влак край селището Андора. Трудно се движат влаковете в посока Рим също заради свлачища. В област Емилия-Романя, големи наводнения има край Модена, където се издирва един човек. Нивото на река По вече се покачи с два метра. Наводнения има и в област Тоскана и района Версилия, където бе усетено леко земетресение.

Трусове, най-силния от които от 4,2 по Рихтер, са регистрирани между южните области Молизе и Кампания с епицентър в планинския масив Матисе, известен със сеизмичността си . Земетресението е усетено в Неапол и Кампобасо. Няма жертви и нанесени сериозни щети.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.