Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Рухна МОЛ в Латвия - 25 загинали засега
22 Ноември 2013
Според непотвърдени данни под отломките могат да се окажат общо 70 души

Броят на загиналите под срутилия се мол в латвийската столица нарасна на 25, съобщи РИА Новости. Според непотвърдени данни под отломките могат да се окажат общо 70 души. Спасителните операции продължават.

При инцидента бяха ранени четиридесет души. Някои от тях бяха хоспитализирани в тежко състояние. Спасителите продължават издирването на оцелели. Полицията започна криминално разследване.

Инцидентът е възникнал малко преди 18 часа местно време, когато магазинът е бил препълнен с клиенти.

Първоначално са се срутили една от стените на сградата и покривът на търговския център "Максима" в един от столичните микрорайони. По-късно, когато спасителните екипи започнали да разчистват отломките, рухнала още една стена. Площта на срутването е около 500 кв. метра.

Пристигналият на местопроизшествието заместник-кмет на Рига Андрис Америкс не е потвърдил информацията за евентуален взрив в търговския център. Америкс съобщи, че близо 50 души вероятно са затрупани под развалините. Сред тях са двама членове на спасителните екипи. Спасителните дейности са продължили цяла нощ.

Според информации на Би Би Си над супермаркета в момента на инцидента се е изграждала градина.

Латвийският държавен център за кръвопреливане се обърна с призив за даряване на кръв.

Премиерът на Латвия обяви, че е започнало разследване за нарушаване на строителните норми. Според латвийски медии издигнатата преди две години сграда е печелила архитектурни отличия, а наскоро е била обновявана.

От пожарната съобщават, че оставащата конструкция на сградата е нестабилна и е възможно да се случи ново срутване. Президентът Андрис Берзинш съобщи, че в страната ще бъде обявен траур. Вътрешният министър определи случилото се като черен ден в латвийската история.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.