Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мощният тайфун Хайян унищожи 200-хиляден град
9 Ноември 2013
Властите съобщиха, че населението е било евакуирано, но въпреки това жертвите са над 100

Над 1000 са жертвите в крайбрежния град Талкобан във Филипините и поне 200 в сериозно пострадалата провинция Самар след преминалия през страната тайфун, предаде Ройтерс.

Генералният секретар на филипинския Червен кръст Гуендолин Панг уточни, че тези цифри са в резултат на предварителни сведения, получени от екипите на организацията по места. "Над 1000 трупа са били забелязани във водите в Талкобан", съобщи тя за Ройтерс. "В Самар засега са регистрирани около 200 смъртни случая, уточняването на данните продължава"

Супер тайфунът Хайян - един от най-мощните регистрирани досега се вряза в източните острови Лейте и Самар в петък с нестихващи ветрове със сила от 315 км в час. Засегнати от стихията са над 4 милиона души в 36 провинции.

Голяма част от най-силно засегнатите райони остават откъснати от света, без електричество и телефонна връзка, а първите впечатления от местата, достигнати от военните, рисуват особено зловеща картина. В Таклобан - столицата на Лейте, управителят на летището съобщи за над 100 тела, пръснати из района и за поне още толкова ранени. Разрушени са терминалът, контролната кула и цялото оборудване.

Цели райони на града с население от 220 000 души са изравнени със земята, съобщава фотограф на Франс прес, който успял да стигне до крайбрежния град с военен самолет, превозващ помощи.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.