Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Безредици в Москва, близо 400 арестувани
14 Октомври 2013
Причина за тях стана убийството на 25-годишен московчанин, който се опитал да защити своята приятелка

Близо 400 души бяха арестувани в Москва през изминалата нощ по време на продължаващите безредици след убийството на 25-годишен московчанин, съобщи БНР.

Убийството, предизвикало гнева на хиляди московчани, стана в сряда вечерта, когато неизвестен нападател наръга с нож в сърцето 25-годишен руснак, който се опитал да защити своята приятелка. Според записите от видеокамерите и показанията на свидетелите, убиецът е бил най-вероятно от кавказка или средноазиатска националност.

В събота вечерта най-малко 5 хиляди души излязоха по улиците на московския квартал "Бирюльово", за да поискат от властите бързо да разкрият убиеца и той да бъде наказан. Мирният протест обаче прерасна в сблъсъци с полицията, след като към множеството се присъединиха националисти и членове на футболни агитки. Радикално настроените младежи скандираха лозунги срещу нелегалните емигранти от бившите съветски републики, след което атакуваха местен търговски център и се опитаха да го подпалят. Всички московски полицаи бяха спешно мобилизирани. Обявена беше и награда от 1 000 000 рубли или около 25 хиляди евро за предоставянето на информация, която да помогне за залавянето на извършителя на жестокото убийство.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.