Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕК ще призове страните-членки да приемат част от бежанците, които пристигат в Южна и Югоизточна Европа
8 Октомври 2013
Европейската комисия (ЕК) ще призове страните-членки да приемат част от бежанците, които пристигат в Южна и Югоизточна Европа, съобщи комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом преди началото на заседанието на вътрешните министри в Люксембург, предаде БНР. Очаква се да стане ясно на каква подкрепа може да разчита България, за справяне с бежанската вълна от Сирия. Скорошната трагедия край Лампедуза ще е в основата на дискусията за бежанците. Заради нея комисар Сесилия Малмстрьом каза, че ще предложи на страните-членки да организират мащабна охранително спасителна операция на „Фронтекс”, която да покрива цялото Средиземноморие от Кипър до Испания. Малмстрьом потвърди, че ще се обсъжда проблемът с бежанците от Сирия, като добави, че ще призове всички страни-членки да проявят солидарност и да приемат част от тях на своя територия. По тази тема ще се говори в късния следобед.

България е представена на заседанието от вътрешния министър Цветлин Йовчев, който на влизане отказа изявление.

Германският министър Ханс Петер Фридрих поиска от ЕК ясна позиция дали страната му може да връща обратно и да издава забрана за повторно влизане на тези български и румънски граждани, които пристигат там само заради социалните придобивки. „Не можем и няма да приемем това”, подчерта Фридрих, като направи уговорката, че в страната му отиват и много българи и румънци, които работят здраво и те са добре дошли.

„Надявам се ЕК да може да направи разлика между едните и другите”, заяви германският вътрешен министър, по въпроса за т.нар. социален туризъм, който попадна в дневният ред на това заседание по искане на Великобритания, Австрия, Германия и Холандия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
13 Oct, 2013 | 15:52

"Призрак броди по Европа", този път по арабския свят. Призракът на Мохамеданския рай! Всяко малко арабче вече го знае, всеки ходжа го проповядва от минарето, - че отатък турция, преминаването на която е на турски разноски, е Мохамеданския рай. Той е между Дунава и Беломорието и Сърбия (тя не влиза в рая) и Черноморието. Това са китни градинки с водоскоци и бяли кадънки, голи обаче, пощуряли по арабска плът. За храна не е прието да се говори, да не би някой да завиди, - изобилие по каквото душата копнее, - главно сладкиши, много, много сладкиши, но не липсват мусака и сърми (свински). Как се справят голите бяли кадънки с гигантските арабски пениси? Първо, тяхната големина е от изкуствено правената дължина (всеки знае за тези арабски упражнения), и оттам те са провиснали и вяли. Затова в рая се ценят циганските, но бугарите, това нахално пламе не ги подържат чисти. Бялите кадънки все пак, не биха дали и един циганин за сто арапа, - оттам и расизма в рая. А как евреите владеят в този рай? На евреите им е дадено по много подъл начин да се изпързалят в своя шеол. Всичко могат да консумират, но нищо не усещат. Шербет, баклава, прочутите султански маджуни и свинското минават през устата им и мигом излизат през захода. Посягат да смачкат някоя цица и ръката им излиза през гърба на кадънката, която и нищо не усеща докато те продължават да мачкат това дето са имали предвид. А банките? - банките са си абсолютно същите и вътре стоят евреите с физиономии като след Голямия взрив в края на света. За да си продължава както си беше, са поддели бизнеса за холокоста, но без файда - никой не слуша, а яде и люби да премала.

Judjuk
08 Oct, 2013 | 21:49

Значи ЕК призовава държавите не да приемат бежанци от Сирия, а тези, които пристигат в България. Браво! На това му се казва солидарност. Най-лесния и най-бързия начин България да се напълни с бежанци. Пък после ще мислят дали да ги вземат на запад. Я да си ги возят у тях без да минават оттук.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.