Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Франция е против влизането на България и Румъния в Шенген
30 Септември 2013

Франция не подкрепя влизането на България и Румъния в Шенгенската зона поради опасения за сигурността на външните граници, заяви френският външен министър Лоран Фабиюс.

Фабиюс заяви, че ако няма промяна в изпълнението на условията, Франция няма да подкрепи влизането в Шенген на България и Румъния. Той посочи, че решението за евентуално влизане на Румъния и България в групата на 26-те шенгенски страни трябва да бъде произнесено до края на 2013 г. Министърът направи това изявление на фона на ожесточените дебати в страната му за отношението към ромското население. Около 20 000 ромски имигранти от Румъния и България живеят в мизерия в импровизирани лагери в покрайнините на френските градове. През март Германия също заяви, че се противопоставя на влизането на двете страни в зоната на Шенген. Фабиюс е загрижен за способността на българските и румънски власти да гарантират сигурността по границите. "Хората, които идват от страни извън Европа могат да влязат в България и Румъния и след това свободно и в останалата част на Европа Там има проблем, защото трябва да бъдем сигурни, че България и Румъния имат средствата да извършват проверки", обясни Фабиюс. "За момента ми се струва, че условията не са изпълнени", добави той./БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.