Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Взрив във фабрика за боеприпаси в Анкара
28 Септември 2013
Взривът е избухнал при контролираното унищожаване на боеприпаси в склада на фабриката "Рокетасан" в квартала Елмадаг в турската столица

Най-малко четирима работници са били ранени при взрив, който избухнал във фабрика за боеприпаси край турската столица Анкара. Според съобщенията на турските медии, взривът е избухнал при контролираното унищожаване на боеприпаси в склада на фабриката "Рокетасан" в квартала Елмадаг в турската столица. "Рокетасан" е водещо предприятие в системата на турския военнопромишлен колплекс.

Взривът предизвикал пожар, който бил овладян за кратко време. Първите информации, които постъпиха, бяха, че има много ранени, като състоянието на няколко души е тежко, но след това бе уточнено, че са ранени само четирима души. Пострадалите работници били настанени в болници.

Според кмета на Елмадаг Гази Шахин, причината за нараняванията били неспазването на правилата за безопасност при контролираното унищожаване на боеприпасите. Ранените работници се намирали извън зоната за безопасност и получили наранявания на ръцете. Кметът на Елмадаг заяви още, че няма опасност за живота на ранените.

Това обаче не е първият случай на инцидент във фабриката на Рокетасан. На 9 юни т.г., при подобни обстоятелства бе избухнал взрив и пак имаше ранени.

Започнало е следствие във връзка с причините за взрива.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.