Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Eдна от най-големите кражби на лични данни в историята на Германия
12 Септември 2013
Престъпници са откраднали данните на два милиона клиенти на мобилната и интернет компания "Водафон"

Eдна от най-големите кражби на лични данни в историята на Германия е станала през последните часове. Престъпници са откраднали данните на два милиона клиенти на мобилната и интернет компания "Водафон". Полицията вече има заподозрян.

Изтекли са имената на клиенти, адресите им, дати на раждане, пола, както и номерата на банковите им сметки. Засега е сигурно, че крадците не са успели да достигнат до информации за кредитните карти на клиентите, нито пък са успели да пробият пин кодовете на банковите им сметки.

Кражбата е могла да се осъществи само със знания, достъпни за хора от IT-поддръжката на компанията. Полиция е обискирала дома на един от заподозрените. Засега обаче компанията не желае да направи повече изявления.

"Водафон" поднесе тази сутрин извиненията си на своите клиенти и ги увери, че банковите им сметки са в сигурност, както и информацията за проведените разговори от тях.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.