Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск дава празни манастири на бежанците
11 Септември 2013
Това той направи по време на визитата си в центъра за подслоняване на бежанци “Астали” в Рим

Папа Франциск призова празните манастири да бъдат превърнати в убежища за бежанци. Това той направи по време на визитата си в центъра за подслоняване на бежанци “Астали” в Рим.

Папа Франциск пристигна там без охрана, с обикновен автомобил, в компанията само на началника на ватиканската жандармерия. В типичния си общителен стил той поздрави имигрантите в столовата за хранене. Обърна им внимание на това, че идвайки от различни краища на света, имат различни вероизповедания, но са носители на културно богатство и не бива да се плашат от различията, които ги отличават.

В обръщението си към присъстващите на срещата главата на Римокатолическата църква апелира празните манастири да служат за убежища на многобройните бежанци, а не да се превръщат в хотели за печелене на пари с думите: Празните манастири служат на църквата. Те не са наши, те са плътта на Христос, каквато са бежанците. Папата посочи, че само подслон и храна не са достатъчни. Необходимо е и интегриране в обществото.

Асоциацията “Астали” за приют на бежанци е към Ордена на йезуитите, основана през 1981 г., с центрове в цяла Италия. Само за миналата година е дала подслон на над 34 000 души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.