Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Скок на самоубийствата в Гърция
10 Септември 2013
На всеки 18 часа в Гърция се самоубива по един човек, а на всеки 45 минути се прави опит за самоубийство

На всеки 18 часа в Гърция се самоубива по един човек, а на всеки 45 минути се прави опит за самоубийство. Това е статистика на Националния център за обществено здраве, като причините са депресия и безпаричие. Само в първите осем месеца на годината 231 гърци са поставили сами край на живота си. Това са 45% повече в сравнение с данните от преди пет години.

Категорична е тенденцията към увеличаване на самоубийствата, свързани с икономически затруднения, съобщават водещи психиатри. Повече от половината жертви са били безработни. Най-много самоубийства са регистрирани на остров Крит, където процента на безработица е много висок.

Преди пет години Гърция беше сред последните места в света по самоубийства, което се обясняваше със силното влияние на религиозното възпитание.

Само 65% от самоубийците са се обърнали за помощ към лекар, но кризата не е била овладяна.

Във връзка с днешния световен ден за превенция на самоубийствата, психолози и неправителствени организация провеждат информационни срещи с млади хора. Медиите също се включиха с коментари на известни психиатри за необходимостта от лечение при симптоми на депресия.

Преди дни обществеността в Гърция беше шокирана от самоубийството на световноизвестния моделиер Михалис Асланис.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.