Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извънредно заседание на Съветът за сигурност на ООН за Сирия
10 Септември 2013
То е свикано по искане на Русия и се очаква на него да бъде обсъден планът на Москва

Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание при затворени врати в 23 часа българско време. То е свикано по искане на Русия и се очаква на него да бъде обсъден планът на Москва за поставяне на сирийските химически оръжия под международен контрол, съобщиха дипломати.

Руският президент Владимир Путин обяви, че планът ще проработи само ако Съединените щати и съюзниците им отхвърлят използването на сила срещу режима в Дамаск.

Вашингтон обаче не иска планът да бъде само тактика за избягване на евантуални американски военни удари срещу Сирия, обясни американският държавен секретар Джон Кери.

Това не може да бъде процес на забавяне, на избягване. Трябва да бъде реално, измеримо и приложимо. В очакване сме на предложението, но няма да чакаме дълго. То не може да бъде тактика за отлагане, каза Джон Кери.

В телефонен разговор американският президент Барак Обама, френският държавен глава Франсоа Оланд и британският премиер Дейвид Камерън са постигнали съгласие, че предпочитат дипломатическо решение. Според тях обаче международната общност трябва да продължи да разглежда всички възможности за реакция след предполагаемото използване на химически оръжия от сирийския президент Башар Асад, съобщи Белият дом.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Judjuk
11 Sep, 2013 | 14:49

Една добра новина.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.