Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Влак с петрол унищожи половин град в Канада
7 Юли 2013
Пожарите, предизвикани от серията експлозии, не могат да бъдат потушени близо денонощие след катастрофата

Един човек е загинал, а най-малко 40 са в неизвестност, след като товарен влак, натоварен с петрол, дерайлира в канадското градче Лак-Межантик в провинция Квебек.

Според пожарникари, по време на инцидента в местен бар е имало около 50 души, а заведението е сринато до основи. Огромната вълна от горящ петрол е изпепелила сградата. Полицията очаква броят на жертвите да нарасне. "Опасяваме се, че ще има смъртни случаи и се опитваме да намерим хората, които все още липсват. Това е огромна катастрофа за региона и за провинцията", обясни сержант Грегъри Гомес Дел Прадо.

Десетки сгради са унищожени от експлозията в града, който се намира на около 250 километра източно от Монреал. Властите са евакуирали около 1000 граждани.

Пожарите, предизвикани от серията експлозии, не могат да бъдат потушени близо денонощие след катастрофата и властите очакват от САЩ да им бъде доставена пяна за гасене.

Канадският премиер Стивън Харпър изрази съболезнования на жителите на град Лак Межантик. "Това, което се случи, е шокиращо и напълно унищожително. Мислите и молитвите ми, както и тези на всички канадци, са отправени към жителите на Лак Межантик, докато се справят с тази катастрофа в общността им. За съжаление, ясно е, че има жертви, но все още не знаем колко са", заяви Харпър.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.