Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Самолет се разби в Сан Франциско - 2 загинали и множество ранени
7 Юли 2013
Засега потвърждаваме само, че не е имало проблем със самолета или двигателите му, коментира президента на компанията-собственик

Двама души загинаха, а 230 бяха ранени, след като "Боинг" на южнокорейската компания "Азиана" се разби при кацане на летището в Сан Франциско. Пет човека, в това число едно дете са в критично състояние, други 181 са настанени в болница, но с по-леки наранявания. На борда е имало 291 пътници и 16-членен екипаж.

Катастрофата е станала при приземяването на самолета на писта, която започва от брега на залива Сан Франциско. От компанията изключиха възможността катастрофата да е причинена от техническа неизправност. Президентът на "Азиана" отказа коментар по въпроса дали инцидентът е в резултат на пилотска грешка. "Засега потвърждаваме само, че не е имало проблем със самолета или двигателите му," подчерта той.

Според очевидец самолетът изглежда летял твърде ниско при кацането и пилотът се опитвал да набере височина точно преди машината да се удари в пистата. При катастрофата се е откъснала опашката, а части от нея са пръснати по пистата.

Сред пътниците е имало китайци, южнокорейци и американци. По данни на градската болница на Сан Франциско, от настанените там пострадали 40 са в критично състояние с изгаряния, фрактури и вътрешни травми.

Майк Бар бивш военен пилот и преподавател по авиационна безопасност в Университета на Южна Калифорния, допуска възможността при приближаването до пистата поради странното поведение на самолета, колесникът или опашката да са докоснали морската дига в края на пистата и това да е причина за откъсването на опашката.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.