Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нови сблъсъци в Турция
7 Юли 2013
Полицията използва сълзотворен газ и водни струи, за да разпръсне протестиращите

Централният площад на Истанбул "Таксим" отнова стана арена на сблъсъци между антиправителствени демонстранти и силите на реда. Полицията използва сълзотворен газ и водни струи, за да разпръсне протестиращите.

Десетки хора се събраха на площада с искане да им се разреши достъп до парка "Гези", който е блокиран от полицията от 15 юни. Протестът се организира по иницатива на сдружението "Солидарност за Таксим".

Протестиращите носеха в ръце копия от решението на административния съд, с което бяха отменени всички проекти на правителството за преустройство на парка "Гези" и "Таксим". Представители на сдружението връчиха на полицаите,дежурещи на площада фотокопията от съдебното решение. Настояха пред полицаите да им разрешат да влязат в парка "Гези", тъй като, според съдебното решение, блокирането от страна на полицията е незаконно.

Полицията предупреди протестиращите да се разпръснат и след като не изпълниха предупреждението, силите за борба с безредиците ги атакуваха с бронирани коли, със сълзатворен газ и водни струи.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.