Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Арестуваха иконома на папата за шпионаж
27 Май 2012
Паоло Габриеле е бил арестуван в дома си във Ватикана в сряда и у него е имало секретни документи

Ватикана потвърди, че икономът на папата Паоло Габриеле е арестуван в скандал за изтичане на информация, предаде Асошиейтед прес. Говорителят на Светия престол Федерико Ломбарди днес потвърди, че Габриеле е бил арестуван в дома си във Ватикана в сряда и у него е имало секретни документи.

През последните месеци в медиите изтича информация от секретни документи на Ватикана, сочещи битки за власт и обвинения в корупция около високопоставени кардинали. Той е заподозрян за изтичане на свръхсекретна информация за корупция - скандал, който стана известен като "Ватилийкс". В един случай, например, се твърди, че оплакал се свещенослужител е бил изпратен във Вашингтон като папски пратеник, за да бъде отстранен от Ватикана.

Магистратите на Ватикана официално са повдигнали обвинения срещу Габриеле в незаконно притежание на секретни документи и са започнали официално разследване, което да установи дали е имал съучастници, съобщи Ройтерс. В съобщението Ватикана нарече 46-годишния Габриеле "обвиняем", уточнявайки, че са му назначени двама адвокати, които да го защитават. Понеже Ватикана няма затвор, той е задържан в т.нар. "обезопасени стаи" в офисите на полицията на града-държава.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително