Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Отрязаха" госпожиците от френските документи
22 Февруари 2012

Заклейменото от феминистите определение "госпожица" ще отпадне от административните формуляри и документи във Франция, предаде Франс прес, като цитира циркулярно писмо на министър-председателя Франсоа Фийон.

Фийон е наредил на ресорните министри и префектите да дадат указания на администрациите да премахнат от формулярите и кореспонденциите определението "госпожица" и да го заместят с "госпожа".

Редица феминистки организации подеха през есента кампания за отказ от употребата на определението "госпожица" в административните документи. Според тях то е проява на дискриминация към жените, тъй като ги принуждава да уточняват брачния си статус.

През ноември министърката на солидарността и социалното сближаване Розлин Башло, която отговаря за правата на жените, предложи на премиера Фийон да отпадне определението "госпожица". Феминистите напомнят, че то не се използва в редица страни, като Германия, добавя АФП.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.