Факти, Анализи, Коментари
   20 Юни 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Standard and Poors бутна рейтинга на Франция и още 8 евродържави
14 Януари 2012
Дългосрочният рейтинг на Кипър, Италия, Португалия и Испания е понижен с 2 пункта

Рейтинговата агенция „Стандарт енд пуърс” съобщи, че понижава кредитния рейтинг на Франция с един пункт – от „ААА” на „АА+” като прогнозата за страната е негативна, но в същото време остави рейтинга на Германия непроменен - на „ААА”, с прогноза за стабилност, предаде АФП.

От „Стандарт енд пуърс” също така посочват, че понижават дългосрочния рейтинг на Кипър, Италия, Португалия и Испания с два пункта.
Рейтингът на Австрия, Франция, Малта, Словакия и Словения е намален с един пункт, докато Белгия, Естония, Финландия, Германия, Ирландия, Люксембург и Холандия остават с непроменен рейтинг.

Гърция, чийто рейтинг няколкократно бе понижаван, след като страната предизвика дълговата криза в еврозоната през миналата година, е с рейтинг, еквивалентен на частичен дефолт от „СС”, с негативна прогноза.

Еврокомисарят по икономическата и монетарна политика Оли Рен критикува решението на международната рейтингова агенция „Стандарт енд пуърс” да понижи кредитните рейтинги на девет страни от еврозоната, като заяви, че ходът е нелогичен, след като еврозоната предприема решителни действия за да сложи край на дълговата криза. Други високопоставени официални лица също критикуваха решението.

Още през декември международната рейтингова агенция заяви, че може да понижи кредитния рейтинг на 15 страни от еврозоната, включително Германия и Франция, заради задълбочаване на дълговата криза.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително