Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мисия наблюдатели на Арабската лига пристигна в Сирия
27 Декември 2011
Мисията е част от плана на Арабската лига, одобрен от Сирия, която призовава армията да се оттегли от градовете и населените области

50 наблюдатели на Арабската лига пристигнаха в Дамаск, за да проследят ситуацията в Сирия. Мисията е част от плана на Арабската лига, одобрен от Сирия, която призовава армията да се оттегли от градовете и населените области, прекратяване на насилието срещу цивилни и освобождаване на задържаните.

Генералният секретар на Арабската лига Набил ал-Араби заяви, че е в постоянен контакт с подготвителния екип, който вече е в Сирия и е обсъдил срещите, които членовете му са имали със сирийски представители. По думите му Ирак е предоставил 10 автомобила за мисията.

Сирийският външен министър Уалид Муалем очаква наблюдателите да потвърдят думите на правителството в Дамаск, че насилието в страната е работа на "въоръжени терористи".

Франция иска пратениците на Арабската лига веднага да бъдат разположени в Хомс, който е сцена на едни от най-големите протести срещу режима на президента Башар Асад.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.