Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Започна подготовката за края на света
22 Април 2010
Компанията Vivos ще изгради бункери за оцеляване от астероид, ядрена експлозия, химическа атака, природни бедствия

Спасението от свършека на света, който ще настъпи на 31 декември 2012 година  според календара на маите, ще струва 10 милиона долара. Точно толкова ще струва всеки един от подземните бункери създадени от компанията Vivos, които ще позволят на техните собственици да оцелеят. Пуснатите в продажба бункери гарантират оцеляване след удар на астероид, ядрена експлозия, химическа или биологична атака, както и на различни природни бедствия.

Компанията разработи концепция на мрежа от 20 бункера, които ще бъдат разположени в близост до големи градове в САЩ. Във всеки от тях могат да живеят до 200 души. В една от просторните подземни структури ще може да се живее в продължение на една година без прекъсване.

Убежището може да издържат на температури до 700 градуса по Целзий, вятър до 700 километра в час, земетресение до 10-та степен по Рихтер и да задържат водата в случай на наводнение поне 500 часа. Бункерът е направен под формата на звезда - десет жилищни секции излизат като лъчи от централна двуетажна сграда.

Всички стаи са напълно обзаведени, като всеки "апартамент" разполага с баня, кухня и трапезария. Бункерът има автономна система за подаване на електроенергия, вода и система за въздушна филтрация. Наеметалите ще могат да се възползват от медицинско оборудване и дори джипове.

Представители на компанията очакват голям наплив от клиенти. Vivos вече е получила поръчка за изграждане на един такъв подслон. Името на клиента не е известно, ясно е само, че е американец.

Трябва да се има предвид обаче, че в цената на бункера не е включена доставката на провизии, дрехи и гориво. За да се запълни резервоара с храна, гориво и лекарства, неговият собственик ще трябва да плати още около 50 хиляди долара. Vivos планира да завърши строителството на бункерите до края на 2012. Нейни представители ще осъществяват редовна поддръжка на всяка стая.

Това не е първият подобен проект на компанията. Преди време Vivos изгради няколко противоядрени убежища, които в момента се модернизират.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

флоат
26 Apr, 2010 | 12:03

21 декември, не 31

муспи
26 Apr, 2010 | 06:54

Ахмет Доган, Соломон Паси и Царя са си доставили бивша съветска атомна подводница, и на 28 12 2012 ще потеглят в неизвестна посока заедно със семействата си, а Ахмет и със слугите. Ахмет казал че не е изкуфял, но все ще трябва някой да чисти атомния реактор. - А колко ядат бе Ахмеде? - А Станахшеф ми каза, че Путин го помолил да предаде на Соломон, че веднъж очисти ли се реактора, следващото чистене може да се отлага безконечно. Предложете на тези слуги и Царя да се забавляват в едва стайчка, на която вратата ще бъде маркирана с тебешир, и известно време няма да може да се отваря, - когато я отворите, ще видите че е празна и стените мокри. Не знам какво е искал да каже Путин, но всички знаем че днес всичко е компюторизирано.

Оптимист
23 Apr, 2010 | 22:19

Някои ще загинат, други ще останем да плюскаме бобец със златни лъжици от диамантени паници.

Оцеляващ
23 Apr, 2010 | 18:35

Ще се оцелее над Земята. Тези които са под Земята ще са погребани живи.

DD
22 Apr, 2010 | 15:56

Не мога да не си спомня паниката по повод наближаването на 2000-година и страха какво ще се случи с компютрите и всички евентуални последици. И тогава се дадоха милиарди за някакви програми и препазни мерки.
Е,... нищо не се случи...

qwerty
22 Apr, 2010 | 15:19

оцелява се под водата в нещо зраво и херметично разбира се


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.