Факти, Анализи, Коментари
   24 Октомври 2020
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Някой да иска 4-то поколение руски изтребител?
Николай Атанасов - 13 Октомври 2009
САЩ продават Су-27, купени от Украйна за тестове и опити, ремонтирани, модифицирани и модернизирани, за по $ 5 млн.

Американската компания Tac Air обяви за продажба на частни лица два 2-местни руски изтребителя Су-27, купени за целите на военното разузнаване от Украйна през миналата година, съобщава специализираното издание Strategy Page.

Свръхзвуковите изтребители (Mach-2) са преминали основен ремонт, след което имат по 16 летателни часа. Всеки желаещ може да се сдобие с тях само срещу $ 5 млн.

Преди продажбата от Tac Air машините преминали техническо обслужване в Украйна, след което били модернизирани и модифицирани на територията на САЩ. Изтребителите са снабдени със съвременна електроника, а като опция се предлага и пълното им техническо обслужване за в бъдеще в халетата на Tac Air в щата Невада.

Strategy Page посочва, че първоначално ударните изтребители “Сухой” били закупени с цел детайлното изучаване на качествата и възможностите им от специалистите на ВВС на САЩ. Този процес вече бил завършен и самолетите вече не били нужни на американските военни.

Информация за покупката на изтребители Су-27 от американското правителство от Украйна изтече в медиите още през май 2009 г. Тогава бе съобщено, че те ще бъдат използване за тренировки на американските пилоти, които могат да се сблъскат със Су-27 във въздушен бой. Пентагонът планирал да тества върху тях и радиолокационото оборудване и средствата за електронна борба с противника.

Изтребителите Су-27/Су-30 са изключително популярни, като основните им чуждестранни купувачи са Китай, Индия, Малайзия, Алжир и Венецуела. 33-тонните машини имат характеристиките на F-15, но струват повече от 1/3 по-малко.

Демонстрационните Су-27 на "Руски Витязи":


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.