Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Чери Блеър: Нощта, в която мразех Тони
12 Май 2008
Оповестяват спонтанния и аборт в медиите още докато е под упойка, “важното беше Ирак” казва тя
Раждането на Лео на 47 години беше чудо, признава Чери Блеър
Раждането на Лео на 47 години беше чудо, признава Чери Блеър

Автобиографията на Чери Блеър, съпругата на бившия британски премиер, разкрива скандални факти в личния им живот. Британският The Times публикува днес емоционален откъс, в който тя разказва за спонтанния си аборт през 2002 и за реакцията на Тони Блеър.

На 47 години Чери Блеър забременява, три години след като е родила четвъртото дете в семейството- Лео. В автобиографията си тя признава един факт, който досега семейството отричаше, въпреки че в пресата се появяваха неколкократни твърдения- а именно, че Лео е заченат в Кралската резиденция Балморал по време на първата официална визита на Тони Блеър и съпругата му при кралицата. " Раждането на Лео на тази възраст си беше истинско чудо, пише Чери Блеър- а когато три години по- късно се оказах отново бременна, надделя мисълта, че е хубаво той да не расте като единствено дете, което произтичаше от разликата му с останалите деца."

Този път обаче бременността, за разлика от предишните четири, не протича гладко. Чери Блеър се чувства зле през цялото време. Личният и гинеколог не спира да се учудва на състоянието и, твърди, че естествено зачатие на тази възраст се среща изключително рядко. Реакцията на Тони Блеър при научаването на новината също не е кой знае колко радостна :" Не съм сигурен, че искам да ставам баща на 50", казва той. За новата бременност е съобщено само на децата на семейството и на бавачката на Лео.

Вторият преглед на ехограф внезапно показва, че плодът е мъртъв. Това става в навечерието на планирана визита в Париж, където Тони Блеър трябва да обяви, че Великобритания ще изпрати войски в Ирак. Отлагането на отиването би означавало грешно послание. Докато Чери Блеър кърви и страда, съпругът и хладнокръвно обсъжда ситуацията с прес-секретаря си. Решението е да се съобщи за спонтанния аборт, макар че бременността не е била обявявана официално никога.

" Не можех да повярвам на ушите си. Аз бях там, цялата в кръв, а те не спираха да разговарят как да представят събитието." Чери Блеър признава, че е била съкрушена от загубата на бебето. "Още пазя снимката от ехграфа", пише тя.

В автобиографията си Чери Блеър описва как пресата е съобщила за причината за отложената визита в Париж. Тя признава, че е била удивена от жестокостта, с която съпругът и прави публично достояние загубата на бебето само часове след аборта.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

nabludatel
12 May, 2008 | 14:32

eto kakwi hora uprawliawat, pri towa izbrani ot ob6testwoto...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.