Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Новият вицепремиер ще вдига приоритетно доходите
21 Ноември 2018
Моят приоритет ще бъде икономиката, демографската политика, не е без значение и здравеопазването. заяви Марияна Николова
Марияна Николова обяви, че ще продължи започнатото от предшественика си по изпълнение на управленската програма, а за свой приоритет обяви повишаване на доходите на населението.

Тя допусна, че е възможно ресорите, за които отговаря като вицепремиер, да бъдат променени: „Прерогатив на министър-председателя е да прецени съответния ресор на отговорност на новия вицепремиер. Ако той бъде запазен, моят приоритет ще бъде икономиката, демографската политика, не е без значение и здравеопазването".

Помолена да коментира дали одобрява обидните думи на Валери Симеонов към протестиращите майки, че са „кресливи жени с уж болни деца“, довели до оставката му, Николова каза:

„По отношение на изказвания на политици в момента не мога да правя изявление. На първо място аз съм майка и към конкретно дете не бих отправила каквито и да било изказвания. Моят изказ не е такъв“.

Вицепремиерът подчерта, че е готова на диалог с протестиращите майки. Тя би се отзовала на среща с тях, ако такава бъде поискана, но е възможно и сама да инициира такава:

„Аз съм готова на среща с майките - дали ще е долу, дали ще е някъде вътре в Министерски съвет, аз пак повтарям - готова съм да приема всеки един, който иска среща с мен. Аз с моето поведение и с моите действия не съм направила към момента нещо, с което аз да съм формулирала някакво конкретно отношение към майки или пък към деца“.

Новият вицепремиер Марияна Николова каза още, че никога не е членувала в партия, че е избрана за началник на кабинета на Валери Симеонов след конкурс и макар досега да е изпълнявала предимно административни задачи, ще се справи с новите политически отговорности, съпътстващи вицепремиерския пост. 


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.