Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БАБХ изтегли 90 хиляди яйца от търговската мрежа
21 Ноември 2018
От агенцията съобщават още, че количеството е конфискувано от производствени обекти, от складове, магазини и заведения за обществено хранене
През октомври 90 000 яйца и 2254 кг храни от животински и неживотински произход са изтеглени и насочени за унищожаване от инспекторите на дирекцията "Контрол на храните" към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

От агенцията съобщават още, че количеството е конфискувано от производствени обекти, от складове, магазини и заведения за обществено хранене. Част от иззетите храни са били неправилно съхранявани, некоректно етикетирани и с изтекъл срок на годност, а други - без здравна и идентификационна маркировка. Дирекцията "Контрол на храните" също така е насочила за унищожаване 73 литра сурово мляко и безалкохолни напитки.

През октомври в страната са извършени общо 12 484 проверки. За установени нарушения са издадени 806 предписания и са съставени 163 акта. Затворените обекти в страната с временно преустановена дейност са седем.


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.