Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
МВР затяга контрола по границата с Турция, заради чумата
16 Юли 2018
Препоръчваме да се отменят до десеткилометровата зона обществени прояви с голямо струпване на хора. Ще се проверяват всички коли пренасящи месо
Спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните предприема МВР в няколко региона на Югоизточна България. Сред мерките е и стриктен контрол по границите ни, тъй като се смята, че заразата идва от съседна Турция. Засега експертите не са категорични как точно е станало това. 

Какви са мерките, които ще бъдат предприети, ето какво разясни вътрешният министър Валентин Радев:

"Препоръчваме да се отменят до десеткилометровата зона обществени прояви с голямо струпване на хора, има събори, прояви най-различни, но обобщихме така, за да не пропуснем там, където има зараза, в десеткилометровата зона. Второ, проверката, контролът по контролно-пропусквателните пунктове за пренос на храни, които съдържат свинско месо. Засилваме проверките по автотранспортните средства, навсякъде, който пренася нещо, да не се изненадва, спираме и проверяваме. Третата препоръка е към МРРБ – задължително ежедневно почистване на местата в десеткилометровата зона преди граничния контрол. И последната мярка, която много дебатирахме, но аз се свързах и с госпожа Караянчева, предлагам утре среща на оперативния щаб с председателите на парламентарните групи".


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.