Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Градинари платиха 1250 паунда за една тиквена семка
3 Март 2017
От фирмата се надяват с него да родят най-голямата тиква в светa
Градинарската фирма „Thompson & Morgan“ е платила 1250 паунда за едно-единствено тиквено семе, което се надява, че ще роди най-голямата тиква в света. Семето, което е било купено на специален търг, е голямо 5 см., и идва от настоящият рекордьор за най-голяма тиква в света. Плодът тежи цели 1054 кг и е отгледан в Швейцария през 2014 г. Фирмата е поверила задачата по грижите за семето на Матю Оливър – градинар към Кралското градинарско общество, който трябва да превърне посева в нов световен рекорд. 

Тиквата се очаква да бъде измерена на 8 октомври, когато ще стане ясно дали Матю е изпълнил задачата си. „Не знам дали беше смела или глупава идея да поема това предизвикателство, но ще дам най-доброто от себе си“, посочи той. „Нека кажем, че плановете ми за почивка ще трябва да се отложат до след октомври“, допълни още градинарят. 

Директорът на „Thompson & Morgan“ Пол Хансърд купи семето на разпродажба в Хемпшир, подобрявайки и предишния рекорд за най-скъпо семе, който се държеше за продажба на стойност 1171 паунда. Хансърд посочва, че обикновен пакет от десет тиквени семена струва 99 цента, но в същото време възможността да отгледа потенциален разбивач на рекорди не се отдава често. /БГНЕС


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Далавера
05 Mar, 2017 | 12:03

Ей за това не купуват семки от нас. Само далавери ни са в главата

Спас
04 Mar, 2017 | 21:40

СГРЕШИЛИ СА СПОРЕД МЕН. В БАНКЯ ИМА ЕДИН ГРАДИНАР, КОЙТО ЩЕШЕ ДА ИМ ПРОДАДЕ ПО-ЕВТИНО 20-30 СЕМКИ РЕКОРДЬОРКИ!!!:)

Семко
03 Mar, 2017 | 21:38

Заслужава си инвестицията. И да не израсне най-голямата тиква, пак малко ли реклама си направиха. Та чак в България се пише за това


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.