Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Оргии в Централния софийски затвор се разпространяват по Интернет
16 Март 2006

На 7 август м. г. Янко Ваташки-Лудия снима с мобилен телефон хомосексуални изпълнения в чест на рождения си ден в затвора

      Сексуални извращения са разследвани в Централния софийски затвор. Те станаха достояние на обществото, след като филм с хомосексуални оргии се появи в Интернет. По повод заснетите извращения и сексуални сцени липсва насилие и актовете са били на принципа на доброволното участие, съобщи вчера директорът на затвора ген. Петър Василев. Той обясни, че очаква прокуратурата да се заеме със случая.

      На 7 август 2005 г. арестантът Янко Ваташки-Лудия получава колет от близките си по повод рождения си ден. В него е имало както цигари, така и различни деликатеси и дрехи. В кауша той обаче ги трампи за мобилен телефон с камера. В същия ден след вечерята на затворниците в 18 ч група от 30-35 души напуска първа столовата и се събира в коридора пред спалните помещения. Надзирателите - 7 на брой, остават да пазят близо 800 души, които все още се хранят.

      Заради рождения ден на Лудия групата решава да му организира своеобразен спектакъл. Разсъблечени и с каишки на вратовете, 4-5 души започват да обикалят останалите и да пеят над половите им органи "Доко, Доко" и "Честит рожден ден". Двамата основни участници - Кьоравия и Цигулката, започват сексуален акт, който е бил режисиран от Лудия. Сцената се е развивала близо 40 минути, което е свободното време на лишените от свобода, преди да бъдат вкарани в килиите. Останалите свидетели пък са лаели и са се наслаждавали на гледката.

      Месец по-късно Лудия, който е следствен и няма присъда, е пуснат на свобода. Тогава той прехвърля записа на диск и го пуска в Интернет. Твърди се, че филмът е бил и продаван. Преди няколко седмици Ваташки пак е прибран в ареста. В момента той отно

      во е в централния затвор, но отказва да коментира рождения си ден. "Бъдете реалисти, в затвора няма модели за морално поведение", коментира в сряда ген. Василев. Според него това се случва и извън решетките - по телевизиите, както и в домовете на обикновените хора. Той обясни, че проверката е показала, че няма виновни служители, както и че насилие не е упражнявано. Не е имало писъци или викове за помощ.

      Чак през ноември в коридорите на затвора са монтирани камери, а там все още няма скенери, които да засичат мобилни телефони и метални предмети, които очевидно се внасят вътре. "Не се гордеем, но условията са такива", каза още Василев. Само през миналата година от лишените от свобода са иззети над 300 мобилни апарата. Има липса както на охранителна техника, така и на служители, призна още директорът на затвора. Той смята още, че аналогия с извращенията в иракския затвор “Абу Гариб”, в които основни участници бяха надзирателите, не може да се прави.

      "Затворът е един голям Биг Брадър", каза още генералът. Според него такива извращения се виждат навсякъде. Той даде пример с предаването "Горещо" по Нова телевизия отпреди няколко дни, когато се излъчи как фолкпевецът Азис кара водещата Венета Райкова да пипне "силиконовия му пенис".

      Това не е първият случай на извращение, въпреки че сега дори не е констатирано изнасилване. Условията в затворите ни наистина не отговарят на европейските, но същите неща се случват и там, категоричен беше Василев.

      Ваташки е залавян и пускан много пъти. Той е бил арестуван за това, че е отвлякъл сириец и е поискал откуп от 20 хиляди долара през 2002 г. По-късно беше арестуван заради побоища и заплахи, а през февруари тази година - за рекет и изнудване при операция в с. Друган, между Радомир и Перник. По време на спецакцията в единия от съучастниците му са открити 1 кг марихуана, снаряд, фалшиви банкноти по 100 долара, а в къщата на Ваташки - бронирана жилетка, патрони и три радиостанции. Лудия стана известен и с това, че разпространи свои некролози, за да заблуди враговете си.

      в. Вяра

     

последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Saint
19 Mar, 2006 | 21:58

Daite link ako znaete kade sa tezi klipove da gi vidim!

Сторге
19 Mar, 2006 | 13:55


Всичко това което се случва между затворниците в българските затвори е унизително, потресаващо.

6okira6to
17 Mar, 2006 | 02:38

A naj-golqmo u4udvane e komentara na DIREKTORA na tozi zatvor "По повод заснетите извращения и сексуални сцени липсва насилие и актовете са били на принципа на доброволното участие, съобщи вчера директорът на затвора ген. Петър Василев."
Koj normsalen 4ovek 6te se podloji na takova "доброволно" unijenie?!?!
Predpolagam - nikoj.
KAK moje edin direktor na zatvor da ne kritikuva,a za6titava takiva izvra6teniq?!
Osven i ako toj e namesen kosveno,prqko ili e bezhaberen.
Drugo obqsnenie za za6titata ot negova strana na prestypnite izvra6teniq ne se se6tam da moje da ima.


todor
16 Mar, 2006 | 20:28

abe vadi o4ite tva be tva ci e taka kakto go kazvat kakvo 6a dikazvat vci4ko ce znae ako ne ca te pari vci4kite direktori i oxraniteli 6a ca v zatvora

vivia
16 Mar, 2006 | 17:53

zatova ni praviat na gluraci ta nima ne e verno tova koeto vijdame v svobodniat jivot. viarvam v istinostta na vilma .za6toto tova e reialnosta v balgaria

иван
16 Mar, 2006 | 17:13

що пък чакаха този идиот да ги покаже тези снимки приди това нее ли имало такива работи .И този началник кво ми са прави на света вода ненапита страхливеца го е страх че може да си загуби местото в затвора и да се окаже на отсрещната страна та него да охраняват той незнаел толкова хора знаят само нашия не глупак


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.