Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Зеленчуците се оскъпяват няколко пъти докато стигнат до трапезата ни
22 Април 2006

Печелят само търговците, които ни изнудват да продаваме на ниски цени, казаха производителите.

     От 5 до 10 ст. се продават марулята и пресния лук на Кърналовската борса край Петрич за празниците. Цените на зеленчука са близо пет пъти по-ниски от тези на пазарите в големите градове, съобщи БНТ.

     Чувалче от 10 зелени салати можете да купите само за 1 лев. Толкова струва и пресния лук. Хората пресмятат, че не могат да си покрият разходите за семена, тор, вода, найлон и труд. “Много труд, пет операции имам, за 5 ст. го дадох и нищо нема от него, само труд и нищо”, жалва се Тодора Голчева.

     Печелят само търговците, които ни изнудват да продаваме на ниски цени, казаха производителите. Екипът ни завари търговец да купува зелена салата на цена от 10 стотинки. “В София в момента има от цялата страна салата и никой не купува – е, това е цялото положение”, обяснява той.

     Докато стигне до пазара, а оттам и до трапезата ни, зеленчукът се оскъпява няколко пъти, защото минава през доста прекупвачи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

slaughty
24 Apr, 2006 | 21:05

awe tva e izklu4iteno tup komentar ot tvoia strana...ne moje da govorish tka i da opredeliash 4e si4ki sa tupi seliani i egoisti...po-skoro ti si edin ot shibanite konsumatori koito si rusi parite za bezprecedentnia kapitalizum koito se opitva da pe4eli maksimalno ot si4ko...e kak 6e imat izbor kato cialata sistema iska te da prodavat evtino a tkiva kato teb da si rusiat zaplatata i v kraina smetka toia koito nishto ne e napravil osven da vdigne 10 puti cenata e nai-spechelilia...kato si tolkova ti umen, are ti suberi i organizirai kooperacii, vmesto posle da se oplakvash 4e drugite vinovni, ae probvai da napravish tva i da vidim kolko dni she minat predi turgovcite da se suberat i da ti izbiat zubite...

Amalfi
24 Apr, 2006 | 07:34

da si naprawjat kooperatiwi,da se organizirat i da si prodawat sami stokata.rabotata e am,che sa typi seljanii si zawizdat pomezdu si i ne mogat da se organizirat!!!ama njaa koi da prochete mnenieto mi.da widjat kak e w Italia!!!!tam seljanite sa millioneri,ama sa organizirani ,a ne egoisti i da gledat kak da nawredjat na syseda si!!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.