Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мобилните оператори въвеждат промени в тарифирането
1 Април 2014
Те вече са задължени, лимитът за мобилен интернет да е 50 лева и после да изключват абоната, а при 50 % от кредитния лимит са длъжни да ни информират

От 1 април се променят част от правилата за тарифиране на разговорите по мобилен телефон. Заедно с това населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, се обединяват в един регион с общ код. Така абонатите ще говорят на цената на градски разговор с останалите фиксирани номера в техния район и ще могат да запазят номера си при преместване в друго населено място в същия регион.

Досега потребителите на мобилните оператори плащат по системата 60 секунди + една. Това означава, че например разговор с времетраене 10 секунди се отчита за минута. Сега влиза в сила новото тарифиране 30+1. Задължително всеки разговор ще  се отчита с първоначална продължителност от 30 секунди, които ще са безплатни, а следващите секунди ще се плащат реално.

Операторите вече са задължени, лимитът за мобилен интернет да е 50 лева и после да изключват абоната, а при 50 % от кредитния лимит са длъжни да ни информират.

Промените са в изпълнение на решение на Комисията за регулиране на съобщенията, съобщава БНР.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.