Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 1000 ученици и студенти в инициативата "Мениджър за един ден"
12 Март 2014

Над 1 000 ученици и студенти ще влязат в ролята на ръководители за един ден в 350 държавни институции, български и международни компании. Инициативата "Мениджър за един ден" е под патронажа на министър-председателя Пламен Орешарски и се провежда за 13-а поредна година, съобщава БНР.

За 13 години в инициативата са участвали  повече от 11 хиляди ученици от 500 училища в цялата страна. Организаторите имат за цел да помогнат на младите хора в избора им на професия. Образователният министър Анелия Клисарова обяви основните мерки на правителството в тази посока: Не само да инвестира в образованието, да създаде благоприятна среда така, че когато завършите да намерите своето първо работно място. Да се чувствате удовлетворени от своята работа, най-вече да останете в България.

Кметът на София Йорданка Фандъкова представи заместника си за един ден - студентката Дияна Миткова:   Сигурна съм, че ще види в работна обстановка работата на кмета. Ние сега ще имаме оперативка с млади мениджъри и се надяваме, че от тях пък ще получим и обратната връзка за това как виждат работата на общината.

Искам да видя как работи един кмет с неговите отговорности и задължения. Аз съм впечатлена от тези жени, утвърдили се в политиката, както например е госпожа Фандъкова, обичам да взимам пример от такива личности, каза Дияна Миткова, кмет на София за един ден.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.