Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Работодателските организации напуснаха заседанието на НСТС
2 Април 2013

"Не можем да подкрепим и да търпим действието на закони, които са противоконституционни", заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов в началото на днешното заседание на НСТС.

Симеонов прочете декларация от името на всички национално представените работодателски организации, с която всички те напускат тристранния диалог заради последните промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

"С промените в закона се създават условия за натиск, политически и криминален върху членовете на управителни органи на работодателските организации. Затова национално представителните организации на работодателите заявяват, че прекратяват участието си в НСТС. Това е нашият морален жест срещу неморалното законодателно решение от март 2013 година", отбеляза той. Четирите организации обаче напълно подкрепят договореното до този момент в работните групи на НСТС. Ние не сме против предвидените средства от бюджета да стигнат до най-уязвимите слоеве на населението, подчерта Симеонов. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.