Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Модернизират още 84 стопанства с европари
17 Август 2012
За целта Държавен фонд "Земеделие" отпуска 17 576 787 лв.

Държавен фонд „Земеделие” отпуска 17 576 787 лв. по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони. Проектите са поравно разпределени в секторите животновъдство и растениевъдство.

Четиринайсет от предложенията идват от фермери, които планират да се занимават с биологично производство. Те ще вложат средства в отглеждането на биологични насаждения от бадеми, череши, сливи, липа и артишок. Други двама ще инвестират в преход към биологично отглеждане на лавандула и лешници.

Сред останалите проекти на растениевъдни ферми има такива за  покупка на техника за отглеждане на сливи, обработка на орехови насаждения и шипка. Един от кандидатите ще вложи средствата в техника за обработка на бадеми, а друг ще създаде 250 декара десертни лозя.

Животновъдите ще инвестират предимно в обновяване на стопанствата си с техника за оползотворяване на оборски тор, машини за доене на животни, млекопроводи, строително монтажни дейности и други. Двама бенефициенти ще купят оборудване за отглеждане на бройлери. Пари ще получат и двама пчелари.

Петнайсет от одобрените кандидати по Мярка 121 ще направят инвестиции в специализирана техника за покриване на изискванията на Директива 91/676/ЕИО за опазване на водите от замърсяване с нитрати.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.