Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Три нови мобилни оператора са появиха на българския пазар
16 Декември 2011
До края на годината трябва да бъде приет законопроектът

Новогодишна изненада е, че три нови мобилни оператора навлизат на българския пазар. Това са “Макс телеком”, “4Джи Ком” и “Булсатком”. Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков заяви в интервю за бТВ, че те преценяват каква технология да използват, съобщи КРОСС. Ние го даваме в обхват 1800 мегахерца, който по принцип е за 2G, за GSM – обхват, но тъй като вече този обхват е неутрален, т.е. на него може да се прилага и технологията GSM, UMTS, LTЕ, WiMAX – те ще си преценят какво да пускат, подчерта Божков. Факт е, че ще има повече конкуренция и се надявам, че ще се намалят цените на услугите, посочи още Божков.  „Някой от тези оператори може да предпочете да развие собствена мрежа”, добави той.

До края на годината трябва да бъде приет законопроектът, той има 14-дневен срок, в който да бъде подписан от президента и след това да бъде публикуван в Държавен вестник. Това заяви Иван Вълков, депутат от ГЕРБ, по повод на промените в Закона за електронните съобщения, с който се предвижат по-високи глоби при нередности от страна на мобилните оператори.

От година вече можем по желание да сменим един оператор с друг като запазим стария си номер. Някои мобилни оператори обаче не успяват да свършат това за седмица, а според промените в закона това може да им струва глоба от 5000 до 60 хиляди лева.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Мариета
16 Dec, 2011 | 15:57

Това е добре за пазара. Колкото повече играчи, толкова по-добра игра. А и е доказано, че когато има силна конкуренция, фирмите се стараят повече, ухажват повече и по-качествено клиентите си


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.