Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бутат къщи в Шекер махала в Пловдив
17 Октомври 2018
Първоначално предвидените за бутане постройки бяха около 10, но по-късно се взе решение да бъдат съборени 21 от незаконно построените сгради
Започна бутането на къщи в един от най-големите ромски квартали в Пловдив - Шекер махала. В квартала няма сериозно напрежение, съобщава БНР. Първоначално предвидените за бутане постройки бяха около 10, но по-късно се взе решение да бъдат съборени 21 от незаконно построените сгради.

Първата реакция на засегнатите семейства бе да се противопоставят на събарянето, но след намесата на органите на реда пътят на техниката беше освободен. След като бяха съборени първите постройки, собствениците на останалите помолиха за няколко часа отсрочка, за да започнат сами събарянето. Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев се съобрази с искането им.

„На всички, които са имали нужда, са им предложени временно социални жилища. Доколкото знам от тази акция никой не е приел. Тук говорим за къщи, построени в последните 10 години. В голямата си част тези хора не са от Пловдив“, каза Ралев.

В квартала са се събрали около 100 души от квартала. Има и засилено полицейско присъствие.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.