Факти, Анализи, Коментари
   7 Юни 2023
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мъжът обвинен за убийството на 70-годишния доцент в Пловдив остава в ареста
5 Юли 2018
По време на заседанието стана ясно, че обвиняемият е нанесъл с бухалка сериозни травми на възрастния мъж
Мъжът, обвинен за убийството на 70-годишния доцент Стефан Нейков, остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд. Пенсионираният учен от Института по растителни генетични ресурси в Садово беше открит пребит в понеделник вечерта и по-късно почина. 

Магистратите прецениха, че на 42-годишния Илия Стоичков трябва да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", защото може да извърши друго престъпление, въпреки чистото му съдебно минало. 

По време на заседанието стана ясно, че обвиняемият е нанесъл с бухалка сериозни травми на възрастния мъж. Това е станало близо до спортната зала в село Оризари, където доцентът отишъл да се срещне със своя бивша студентка. На срещата обаче се появил съпругът ѝ, а след побоя възрастният мъж бил изоставен от двамата в района на Пловдивската военна болница. 

Защитата на обвиняемия изтъкна, че той не е искал да убие учения, но е бил силно афектиран. Решението на съда може да се обжалва до 12 юли.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.