Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Двама от побойниците от Асеновград остават за постоянно в ареста
2 Август 2017
Според съда съществува реален риск Костадин Мечев и Исмет Лютфи да се укрият или да извършат друго престъпление
Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста за окончателно двама от мъжете, обвинени за сблъсъците между българи и роми пред болницата в Асеновград.

Според съда съществува реален риск Костадин Мечев и Исмет Лютфи да се укрият или да извършат друго престъпление, поради което двамата остават в ареста.

Припомняме, вчера, 1 август, Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста и Петър Низамов - Перата. Низамов искаше да замени ареста с домашен арест, с мотив да се грижи за семейството си.

Срещу него са повдигнати обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той удари оператор по време на протест в Асеновград. Магистратите прецениха, че ако той бъде пуснат на свобода, има опасност да извърши ново престъпление.

Припомняме и че на 30 юли в Асеновград протестите бяха възобновени. Предишните протести в града продължиха седмици, след което бяха временно прекратени.

Поводът за общото недоволство беше нападението от 26 юни, понеделник, когато цигани нападнаха първо момичета, които тренират кану-каяк в езерото "40-те извора", а след това инцидентът прерасна в масово сбиване. Събитията предизвикаха бурни реакции в града - хиляди местни жители и хора от другите градове се събраха в знак на протест, искайки справедливост за нападателите от ромски произход.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.