Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пролетен панаир на занаятите в Пловдив
18 Май 2017
Около 80 български майстори ще представят уменията и творбите си в 25 занаята, повечето от които са почти забравени
Едно от най-живописните събития в културния календар на Пловдив - Пролетният панаир на занаятите, започна от днес за десета поредна година в града. В това време той се утвърди като интересно и живо пространство, сякаш заето от времето в самия център на града- ул. "Райко Даскалов". Около 80 български майстори ще представят уменията и творбите си в 25 занаята, повечето от които са почти забравени. 

В шатрите може да се видят предмети от дървен материал, дърворезби, метали, тъкачество, стъклопис, ножарство, художествена керамика, кукли от плъст, звънчарство, изделия от кожа. Своето място имат и майсторите на стари български рецепти като домашна лютеница, подправки, хляб и колбаси, както и ръчно изработени шоколадови бонбони. За пръв път към занаятите се присъединява и ретро- фото. По традиция всяка година в панаира участват и майстори от балкански страни, този път това са Мая Савич и Ивана Милиев, които изработват накити и стъклопис. 

Пленерът в рамките на Пролетния панаир ще е по един наистина отдавна забравен занаят- луларство. Панаирът на занаятите ще продължи до 21 май. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.