Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отстраниха от длъжност главния архитект на Пловдив
19 Септември 2016
Невинен съм. Ще продължа да играя този театър и ще обжалвам, заяви Румен Русев
Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност главния архитект Румен Русев. Магистратите прецениха, че той може да въздейства върху служителите на Община Пловдив, които са свидетели по делото срещу него, както и да подправя документите, приложени като доказателства. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.

Невинен съм. Ще продължа да играя този театър и ще обжалвам, заяви Румен Русев. Той смята, че делото е лична атака срещу него. Русев обясни още, че не може да въздейства на свидетелите, тъй като повечето от тях вече не са служители на Община Пловдив.

Припомняме, че Окръжна прокуратура в Пловдив повдигна в края на юли обвинение на главния архитект на общината във връзка с разрушаването на тютюневия склад на ул. „Одрин” 8, който е паметник на културата. Сградата бе съборена частично с тежка техника в началото на март т.г.

По-рано кметът Иван Тотев обясни, че ако съдът днес отстрани от длъжност архитект Румен Русев ще бъде назначен временно изпълняващ. Ако се стигне до окончателно отстраняване, вариантът ще бъде назначаване на нов главен архитект..

Според него в общината има правоспособни архитекти, които могат да изпълняват тази длъжност, да подписват документи и да водят експертните съвети.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.