Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тълпи от вярващи пред Мощите на Свети Георги Победоносец в Пловдив
17 Юли 2016
Двойна е радостта на Пловдив заради храмовия празник и заради посрещането на мощите на Свети Георги
Хиляди хора изпълниха митрополитския храм „Света Марина“ в  Пловдив, за да се поклонят пред мъченицата, чиято памет църквата почита днес и пред мощите на Свети Георги Победоносец, които пристигнаха от гръцкия метох „Света Богородица” в Палеохори. Божествената света литургия отслужиха париарх Неофит и пловдивският митрополит Николай. Патриархът благослови храма с думите:

Нека Бог, да закриля всички нас, да ни укрепва с божествената си благодат в християнския ни живот и в подвига на благочестието.

Двойна е радостта на Пловдив заради храмовия празник и заради посрещането на мощите на Свети Георги точно в този ден, каза митрополит Николай:

Християнският свят и общността на православните българи, изживяват нелеки дни. И както изглежда, те не ще свършат скоро.

С вяра, с търпение, с лична болка, с надежда, стотици хора присъстваха на богослужението и с часове очакваха да се поклонят пред църковната реликва.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.