Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдив не забрани бурките
17 Май 2016
На сесията на ОС надделя мнението, че казусът трябва да бъде решен на национално ниво
Пловдивският общински съвет (ОС) не прие промените в Наредбата за обществения ред, които забраняват носенето на бурки. 

На сесията надделя мнението, че казусът трябва да бъде решен на национално ниво. 

След гласуването вносителят на предложението Александър Сиди от Патриотичния фронт заяви, че предстоят разговори с политическите партньори и евентуални корекции на текстовете. Тогава промените в общинската наредба ще бъдат внесени отново за разглеждане от местния парламент: 

Изненадан съм. Колегите не проявиха здрав разум, защото виждаме, че това, което се случи в Европа, това, което се случи в Пазарджик. Имаше изказване, че в Пловдив няма такава опасност, но знаем, че само на 30 км. от нас имаше осъдени хора за изповядване на радикален ислям. Аргументите, че ще трябва да се изчака, да се гласува националният закон са несъстоятели, защото самият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, само преди няколко дни каза, че се солидаризира с решенията на общинските съвети и, че според нея, това е правилният път. Ще преработим текстовете, ако имат някакви забележки колегите с идеята да влезе отново да се разглежда, може би на следващата или по-следваща сесия.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.