Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
И в Пловдив забраняват бурките?
14 Април 2016
Областният председател на ВМРО Александър Сиди смята да внесе предложението
В Пловдивския общински съвет предстои обсъждане на забрана за носене на бурки на обществени места. Областният председател на ВМРО Александър Сиди, който е и общински съветник от Патриотичния фронт, смята да внесе предложение за допълнение на Наредбата за обществения ред в деловодството на местния парламент. По думите му мярката трябва да бъде наложена превантивно, тъй като само на няколко километра от Пловдив - в Пазарджик и Асеновград, вече има подобни прояви.  

Според Александър Сиди, във ВМРО вече постъпват сигнали, че опити за въвеждане на радикален ислям има и в пловдивските ромски махали, където се предлага срещу заплащане да се носят бурки. За това по думите му, въвеждането на забрана в общинската наредба е навременно:

Не че това ще реши въпросът, но това е един от начините за налагане на политически виждания на тези хора, така че когато те се появяват публично, облечени в нетрадиционни дрехи, с бурки и с бради, те само демонстрират своята сила и това, че са недосегаеми от закона. Това явление се случва единствено и само в циганските махали, защото там е много по-лесно случването на такива събития. С 500 – 1000 лева е много лесно да си купиш буквално джихадист.

Кметът Иван Тотев коментира от своя страна:

Мисля, че трябва да се направи крачка в тази посока. Нека да видим предложението, но при всички случаи смятам, че има почва за отношение от страна на Община Пловдив по темата. Ние ще вземем отношение с решението, което приемем в Общински съвет.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.