Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кметът на Пловдив няма да увонява главния архитект
10 Март 2016
От документите, които архитект Румен Русев е подписвал, не може да се направи извода, че той трябва да бъде отстранен
Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че няма намерение да иска оставката на главния архитект на града, заради събарянето на тютюневия склад. От документите, които архитект Румен Русев е подписвал, не може да се направи извода, че той трябва да бъде отстранен, подчерта кметът и допълни, че Община Пловдив е създала комисия, която ще препоръча на Националния експертен съвет да разпореди на собственика на склада да го възстанови в оригиналния му вид. 

Иван Тотев заяви, че според документацията в Община Пловдив,  освен въпросният тютюнев склад има още 9 подобни  обекта, които са с неизяснен статут.  

За тези десет обекта през декември 2014 година ние уведомяваме Института по паметници да вземат мерки и да ни уведомят какъв е статуса на тези бели квадратчета, за които ние не знаем нищо. Към настоящия момент ние все още нямаме такава обратна кореспонденция, освен че там се работи по оправяне на технически грешки, но ние нямаме заповед. Включително, ако вие ми зададете такъв въпрос - Кулата на Сахат Тепе паметник на културата ли е, аз ще ви кажа - не знам. По документи не е. Това, което трябва да стане, е много ясно. В случая, в момента, имаме 30-дневен срок, в който Окръжната прокуратура ще излезе със своето становище. На този етап цялата процедура по преписката, която имаме в община Пловдив, е абсолютно изрядна. От там нататък - за произхода, документите, има органи, които ще вземат съответните решения или съответните проверки. От гледна точка на това, какво е подписал Русев, на базата на това какви документи е имал Русев, категорично не може да бъде направен, по никакъв начин, извод, че имаме нещо, което трябва да води до оставка на главния архитект. Категорично! 

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че по случая с разрушения склад е образувано досъдебно производство, на този етап срещу неизвестен извършител. Освен това, по молба на EVN е разпоредено разчистване на руините, в тази част, където  има вграден трафопост, който захранва квартала и МБАЛ „Св. Мина“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.