Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мащабна акция за събиране на дрехи втора ръка в Пловдив
1 Март 2016
Събраното в контейнерите ще бъде насочено за употреба в различни посоки

Специални контейнери за използвани дрехи поставят в Пловдив по съвместна инициатива на Българския червен кръст и търговска фирма, която притежава завод за рециклиране на текстилни материали, съобщава БНР.
 
Събраното в контейнерите ще бъде насочено за употреба в различни посоки, уточни пред "Хоризонт" Таня Георгиева от БЧК - Пловдив. Събраните дрехи ще могат да се използват като резерв при бедствия, а средствата от дарените дрехи ще могат да се инвестират в различни социални дейности на БЧК.

В Европа практиката започва преди 25 години, за България това е първи подобен опит и той започва с два контейнера. Те са добре брандирани, със знаци какво може да се поставя в тях и телефони за връзка. Идеята е в рамките на две години в цялата страна да бъдат разположени хиляда контейнера, съобщи Георгиева.

Контейнерите ще бъдат разположени на ключови места в града, включително училища, детски градини, обществени, корпоративни и частни сгради и институции. Гражданите трябва да поставят текстилните изделия в добре затворени пакети и чанти, за да не се замърсяват, посъветва Таня Георгиева.

Няколко пловдивски училища са откликнали на призива и са се присъединили към инициативата. Идеята е да се съчетае жеста на дарение с екологичното мислене, поясни Георгиева:

Подобни инициативи трябва да се случват не кампанийно, не стихийно, а осмислено и като част от нашето ежедневие.

Надявам се да сме надживели лошите навици за неразделно събиране на отпадъците, каза още Таня Георгиева.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.