Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Пловдив създадоха национално сдружение на ракиджиите - "Българска домашна ракия"
14 Януари 2016
Новата структура има за цел да представлява бранша пред институциите
Над 200 собственици на ракиени казани от цялата страна учредиха в Пловдив Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия". Новата структура има за цел да представлява бранша пред институциите. Участниците в сдружението не са съгласни с последните законови промени, според които ракия може да се вари само от юли до декември, а казаните над 500 литра трябва да бъдат регистрирани като данъчни складове. 

Повечето от собствениците на малки дестилерии, станали учредители на новото сдружение, заявяват, че спирането на работата е фатално за фирмите им, прогнозират и увеличаване на броя на нелегалните и самоделни казани.

Разчитаме на Конституционния съд и на вече предприетите в парламента действия, каза един от учредителите на сдружението - Стоил Атанасов, от пловдивското село Брани поле:

За нас това е противоконституционен закон и се надяваме да отпадне. Патриотичният фронт на трети декември е вкарал нов проектозакон - да остане старото положение, хиляда литра обем на казаните и целогодишно варене.

Ако не бъдат удовлетворени исканията ни, със сигурност ще се стигне до ескалация на напрежението, подчертаха още от новото сдружение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.