Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
По-солени глоби за шофьорите в Пловдив
5 Януари 2016
Паяците ще работят в следващите дни предимно в районите, където спрели неправилно автомобили пречат на и без това затруднения трафик заради падналия сняг

От днес в Пловдив са в сила новите тарифи за поставяне на скоби на неправилно паркиралите автомобили. Глобата за нарушение при спиране в синя или зелена зона се увеличава и вече ще е 30 лева, вместо с досегашните 20 лева.

Паяците  ще  работят  в следващите дни предимно в районите, където спрели неправилно автомобили пречат на и без това затруднения трафик заради падналия сняг. Тези места са вече определени съвместно с пътна полиция, каза кметът Иван Тотев:                                                                  

Голямо затруднение в трафика създават автомобили, които паркират в зони и кръстовища или нерегламентирани места. Следващите дни паяците ще работят само по зони, в булеварди, в кръстовища, за които имаме данни, че се спира постоянно неправомерно и се запушва цяла лента за движение. Пада с 50 процента пропускливостта на кръстовищата.

До края на януари трябва да приключи и оборудването на  центъра за управление на трафика, след което ще започнат  тестовете и настройването  на системата.  Като част от големия транспортен проект на Пловдив през април се очаква да влезе в сила и новото електронно таксуване в градския транспорт. Предстои подписването и на нови договори с превозвачите.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.