Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново протест в Пловдив в подкрепа на ударената от кола на автобусна спирка ученичка
14 Октомври 2015
Миналата седмица Окръжният съд отмени условните наказания за двамата виновни и ги замени с глоба от 5000 лева за Боскос и 2 500 лева за Калев

За тази вечер в Пловдив е насрочен протест в подкрепа на 17-годишната ученичка Катерина Матеева, която беше блъсната миналата година на автобусна спирка в центъра на града и срещу намалените присъди на двамата участници в инцидента - гръцкият студент Христос Боскос и Васил Калев.  Миналата седмица Окръжният съд отмени условните наказания за двамата и ги замени с глоба от 5000 лева за Боскос и 2 500 лева за Калев.  Магистратите мотивираха решението си с това, че първоинстанционният съд наложил по-тежки наказания, от тези които позволява законът.

В понеделник, когато протестът не се състоя, тъй като организаторите не получиха разрешение от общинската администрация , пред Съдебната палата все пак се събраха няколко граждани , за да изразят възмущението си от редуцираните присъди.

Родителите на 17- годишната Катерина  заявиха, че след злополучния удар тя е претърпяла 5 операции, предстоят й още и не знаят дали изобщо ще се възстанови. Те определиха случилото се като „крещяща несправедливост" и подчертаха , че се готвят  да  заведат  гражданско дело,  обмислят също да се обърнат към Европейския съд по правата на човека. Обявиха се и за промяна на законодателството, така че виновниците за тежки катастрофи по пътищата да получават адекватни присъди.

Протестът, който се организира в социалните мрежи, е насрочен за 17.30 часа,  отново пред Съдебната палата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.