Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Буря в Пловдив събори дървета
5 Юни 2015
В Асеновград пък се изля голямо количество дъжд, който наводни гаражи, приземни етажи и фоайета на стълбища

Бурята снощи повали няколко дървета в Пловдив, откърши клони, но количеството валежи не предизвика наводнения.

Затова пък в Асеновград се изля голямо количество дъжд, който наводни гаражи, приземни етажи и фоайета на стълбища в кв. "Възраждане".

Той се намира в ниската част на града и обикновено сериозните дъждове там имат последици.

Наводни се и улица "Цар Иван Асен II" в града, към непочистените шахти сред причините се добавя и повишеното ниво на пътното платно след ремонт, което превръща тротоарите автоматично във водоеми. Дефектът е предмет на редица жалби на граждани още от октомври миналата година, но отговор досега няма. И в по-високите части на Асеновград имаше затруднения, особено по кръговите кръстовища. Заради образувалите се потоци, някои шофьори караха по тротоарите.

И днес буреносни облаци са надвиснали и над Пловдив, и над Асеновград, очакват се нови валежи.

Бурите не пощадиха и Централна и Източна България, градушки унищожиха посеви и реколта. Най-много са пораженията в Карнобат и Павликени. Градушката там продължила около 20 минути. Градушка е паднала и в Силистренско и Сливен. В Разград е имало силен дъжд, придружен от бурен вятър. Счупени са клони на дървета, съобщава Нова телевизия.

В София снощи валя обилен дъжд, придружен с ураганен вятър. Очаква се днес следобед отново да вали и гърми, като явленията постепенно ще утихват. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.