Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Внезапна проверка на финансовия министър на спортна зала "Колодрума" в Пловдив
30 Януари 2015
Всъщност от години Пловдив няма нито една подходяща за големи спортни и музикални събития зала, това е нерешен проблем от дълго време

Внезапна проверка на строителните работи на спортна зала "Колодрума" направи днес в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов, придружен от Менда Стоянова и кмета на града Иван Тотев.

Залата е в напреднал стадий на строеж, очаква се през юни да е готова за експлоатация, а първата заявка за спортно събитие в нея вече е направена – през август тук ще се проведе Световното първенство по таекуондо.

Строителството на залата със застроена площ от 37 000 кв.м. с три подземни и две надземни нива вървеше с прекъсвания в последните три години, но всички субсидии вече са изплатени.

Големи суми отпусна правителството в края на годината на Пловдив и Варна за изграждане на спортни зали по личното настояване на министър-председателя, каза днес министър Горанов. Държавата е вложила в спортната зала в Пловдив досега 33 млн. лв. Всъщност от години Пловдив няма нито една подходяща за големи спортни и музикални събития зала, това е нерешен проблем от дълго време.

7 000 места ще има в "Колодрума", тук ще могат да се провеждат състезания в 28 вида спорт. Необходими са още 2 млн. за довършване на пистата за колоездене, водят се преговори с общината, но е възможно и тя да поеме тоя разход. Предстои и облагородяване на района около залата, която се намира на изхода на Пловдив в посока Асеновград. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.